«

»

SINGING ROCK STEEL 2022

MIAOE_SR_steel_2022_002

Magyarországról 14 versenyző vett részt a 2022. november 5-6-án megrendezett SINGING ROCK STEEL versenyen Kladnoban (Csehország).

Idén hármas évfordulót ünnepeltek!
Az első STEEL versenyre 15 éve került sor. Az egész 2007-ben kezdődött, és az esemény a Sambar STEEL nevet kapta. A Steel versenyt a Sambar s.r.o. alapította.
A Singing Rock mindig is partnerként részese volt a rendezvénynek és segített a feladatokban. 2015-től, mivel a Singing Rock lett a fő partner, a Singing Rock STEEL néven fut a verseny (az egész Polygon csapat a feladatok mögött áll).
És mi több – a Sambar idén 20 éves, a Singing Rock pedig 30 éves jubileumát ünnepli!

Szokásukhoz híven szombaton kerültek megrendezésre az egyéni versenyszámok és vasárnap a csapatversenyek. Az évfordulók témájára építve, minden egyéni feladat és a csapatfeladat is egy régebben már szereplő versenyfeladat volt.
Egyéni versenyszámok teljesítésére 9 perc állt rendelkezésre és többször is el lehetett végezni az adott időn belül. Kisebb hibákért időbüntetés, nagyobb hibákért kizárás járt.

Egyéni feladatok leírása

1. KÖZTÁRSASÁG
Kötélpárra szerelés és talajelhagyás után kellett a versenyzőknek magukhoz venniük a kis golyót és a tartótáskát. A 4 sarkánál felfüggesztett, falapba mart Csehszlovákia térkép határvonalára kellett helyezni a golyót és 4 kötél irányításával kellett a golyót a Cseh határ mentén végigvezetni, a táblához érés nélkül.

2. FERDEKÖTÉLPÁLYÁN MENTÉS
Sérült felhúzása a megépített kötélpályán a torony tetejébe, majd a sérülttel együtt kötélpárról kötélpárra átszerelés után a talajra hozni.

3. GYORSMÁSZÁS
Klasszikus, nem ciklikus, időre menő feladat. 14 méteres mászás után munkakötél váltás és a talajra érés előtt még egy csomón át szerelés a munkakötélen.

4. TREPNIZÉS ÉS TEHEREMELÉS
Felmászás és oldalra trepnizés után a kötél alján lógó 85 kg-os teher felhúzása standig és visszaeresztése. Majd visszatrepnizés, talajra ereszkedés és minden eszköz leszerelése.

5. SZÜLINAP
Az ajándékdobozzal a bagben felmászni egy kötéllétrán. Átszerelni egy kötélpárra és leereszkedni a „kéményen”. Ajándék kihelyezése az asztalra, majd kimászás az ablakot jelképező 6 méteres magasságban függő gumiabroncson.

Csapatfeladat leírása

Vasárnap a 3 fős csapatok feladata vasszerkezet összeszerelése volt. A hiányzó 3 méteres és kb. 50 kg-os harmadik tag beemelése volt a fealadat a már vízszintesen függő két elem közé. A szerkezet összecsavarozása után mindhárom csapattagnak egyszerre rá kellett ülnie az összeszerelt szerkezetre. Végül a középső elem kiszerelése és visszaeresztése a startzónába. A startzónán kívül lévő területet víznek kellett tekinteni. Beemelés során a két méteren vízszintesen lévő akadály alatt, a visszaeresztés során felette kellett mozgatni a terhet. A feladatra 20 perc volt.

Helyezéseink

9 ország (Lengyelország, Németország, Csehország, Nagy-Britannia, Szlovákia, Finnország, Bulgária, Lettország, Magyarország) 79 egyéni versenyzőből az eredmények:

1. Kovács Vince
2. Kovács Olivér
3. Kovács Gergő
5. Kormos László
7. Berta Gábor
11. Berényi Imre
13. Berki Bence
30. Tokaji Tamás
31. Égető Szilárd
32. Biriszló Balázs
39. Nagy Richárd
45. Vladár Tamás
48. Kardos András
50. Papp Norbert
58. Barna Lajos

Csapatversenyben 20 induló közül a 2. és a 8. helyezést hoztuk el.

Gratulálunk minden versenyzőnek a szép eredményért!

MIAOE_SR_steel_2022_001

 

 

Telepy Zoltán