Munkavédelem kategória archívuma:

Használt egyéni védőeszközök vásárlásának veszélyei

Bár az alábbi írásomhoz a végső lökést a pofakönyv csoport egy korábbi posztja adta, már régóta formálódó gondolataimat szeretném most megosztani veletek alpintechnikai eszközök beszerzése témakörben. Különös tekintettel a használt, esetenként kétes eredetű holmikra!

Olvass tovább »

Kalandparkok! Hogyan tovább?

Véleményünk szerint a jelenleg kikristályosodni látszó, általunk alábbiakban vázolt rendszer egy működőképes, szakmailag megalapozott és átlátható, ezek mellett megvalósítható keretet adna a hazai kalandparkok működésének. Jogos elvárás mindenek előtt az üzemeltetők részéről, az előzőekben megfogalmazott gondolatok. Ehhez azonban egyértelmű működési feltételek és a jogszabályi, hatósági anomáliák kiküszöböléséhez a jogalkotó, jogalkalmazó munkájára is szükség van. Nézzük …

Olvass tovább »

A „Kalandparkok” (Magaslati kötélpályák) biztonságos működésének szabályzási rendszere

dsc_0390-masolat

Hazánkban a hatáskörrel rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az alá rendelt Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a kalandparkokat  az Európai Bizottság 2005-ben kelt állásfoglalása alapján, a kalandparkokban felállított kötélpályák szórakoztató berendezésként meghatározva „Mutatványos berendezések” közé sorolja és az ahhoz kapcsolódó jogszabály – 7/2007. (I. 22.) GKM rendelet – előírásait követeli meg.

Olvass tovább »

A régi Söll kocsi már nem használható

  A gyártó állásfoglalása szerint a Söll COMPACT nem használható 2011 eleje óta. Az ok az EN 353-1:2002 szabvány visszavonása. Az új követelmények szerinti tesztek a Söll COMFORT kocsival és a Söll Universal II kocsival lettek elvégezve.

A felnőttképzés minőségbiztosítása

Információk a jogosultsággal, nyilvántartásba vétellel és a minőségbiztosítással kapcsolatban. A felnőttképző intézmény tevékenységének megkezdésére kizárólag akkor jogosult, ha a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásba vételének a jogszabályok által szabályozott módon eleget tesz /48/2001.(XII.29.) OM rend./. A nyilvántartásba vétel önmagában nem jelent szakmai elismerést, ez csak a tevékenység megkezdésének alapfeltétele. A nyilvántartásba vételi igazolás tartalmazza a felnőtt …

Olvass tovább »